HUNDEN MIN VISSTE HVA SOM VAR GALT MED MEG

Jeg vet at dette innlegget vil gi reaksjoner. Og om innlegget kommer ut i bygda, kommer jeg til å bli sett rart på. Hvorfor? Fordi dette er så unormalt at det bare er nødt til å gjøre noe med folk. Men likevel så velger jeg å skrive om det. Hvorfor jeg velger å gjøre det? Det er jammen meg et godt spørsmål. Har det noe med at det er lenge siden jeg har blogget og mangler inspirasjon? Nei, så langt i fra - for inspirasjon til emner å skrive om har jeg flusst av. Har det noe med at jeg vil ha oppmerksomhet? Nei, jeg er ikke oppmerksomhetssyk. Men hvorfor da? For å være helt ærlig, så vil jeg bare gi ut min historie om en hund som virkelig viste meg at dyr er kloke vesener, og forstår så mye mer enn det man først skulle ha trodd. Denne hunden var vi i min familie utrolig glade i, men dessverre gå gikk denne fine gutten, Gard bort i 2012. Dino har nå kommet til oss og lever glade dager med Birk, men det vil alltid være et klokt vesen som er savnet.

Gard på en fin solskinnsdag på en av de mange skogsturene.


Vi fikk Gard i 2007, en tid der jeg slet veldig mye med meg selv, og var midt i en depresjon som viste seg å skulle vare i tre år. Det var nesten bare en ting jeg gledet meg til hver eneste skoledag, og det var å komme hjem til denne nydelige krabaten og å gå en tur i marka, eller på veien. Å få en pause i hverdagen med en smilende hund (av og til var det som om han smilte) og å kjenne at pulsen slo var som å være i himmelen for et kort øyeblikk. Det var virkelig kjærkomment. Og når jeg trengte det, og kjente at det ble bare for mye for meg, kom han opp på siden min og la hodet på fanget mitt. Jeg tror alle hundeeiere kjenner til dette? Og hvor utrolig koselig det er?

Men etter et par år begynte han å få problemer med bakføtene sine. Vi ville jo at han skulle få det best mulig, og fulgte tips som ble gitt oss. Dette var blant annet at vi skulle gå enda mer på ulendt terreng, slik at muskulaturen ble litt forsterket, og at han på den måten ikke skulle dra for mye i båndet. For da kunne han jo gå løst også. Midt i dette leste jeg en bok om dyrekommunikasjon. Jeg har alltid vært litt alternativ av meg, og veldig interessert i det overnaturlige. Jeg husker dessverre ikke hva boka het, men det skal finnes en del bøker om dette. I boka handlet det om at dyr blant annet fikk hjelp til hva som plaget dem, og hvorfor dyr gjorde som de gjorde. Og det var så mye som ga mening.

Hvem visste at dette også kom til å skje med oss? Vi fikk kontakt med en dyrekommunikatør, og når jeg kom hjem fra skolen denne dagen skulle jeg få meg litt av en overraskelse. Denne dyrekommunikatøren kjente oss ikke på noen som helst måte fra før av, men fikk da, i gjennom sin egen hund, kontakt med Gard. Her kom det frem noe over hva det var som plaget ham. Han nevnte at han satt pris på gåturene og at det hjalp litt. Men det var noe med meg. Noe med Maren som plaget ham. Han nevnte at jeg ble veldig plaget av noen mennesker. En jente og en gutt. Navn unnlater jeg å skrive. Han nektet blant annet å gå der hun bodde, noe som vi også hadde merket at han kviet seg for å gå der hun bodde. Noe jeg også kviet meg for. Så på en måte ble det overført fra menneske til hund. Det med gutten var mer til min mor. Sitat: "Behandle mobberne med kjærlighet". Det var også noe som ble gjort, og denne gutten lot meg da være i fred.
Og for å nevne det igjen, vi kjente ikke til denne dyrekommunikatøren i det hele tatt på forhånd. Så hvorfor kunne det da vites så mye? Det er noe jeg hele tiden har stusset over.


 22 kommentarer
Stikkord:

Siv Jensen

07.10.2013 kl.22:37

Snodigt. Sånt er fasinerende =) Fin hund da=)

Ida Kristiansen

07.10.2013 kl.22:46

aww! <3 jeg tror på deg siden jeg selv har merket at hunder vet når man er dårlig ;)

TerAnd

07.10.2013 kl.22:55

Dyr er noen flotte skapninger, - og jeg tror at de vet - om det er noe galt osv....

;))))
Siv Jensen: Takker! Og ja, det er nokså snodig.
Ida Kristiansen: Takker for det!
TerAnd: Så absolutt!

Chanett

07.10.2013 kl.23:26

fin hund :) rase?

Lisa Victoria Larsen

07.10.2013 kl.23:26

Jeg er helt overbevist om at hunder er smarte vesener! Det beviser de hver dag :)

Ta en titt innom bloggen min? :)
Chanett: Eurasier.:)
Lisa Victoria Larsen: Så avgjort!

Silje

07.10.2013 kl.23:35

Så utolig søt han var 😊er helt enig med deg at dyr skjønner mer enn vi tror. Hunden min smiler og det fikk jeg bekreftavav dyrlegen hans at hn er en skikkelig smilehund 😊

BeStrongAndBelieve

07.10.2013 kl.23:35

Hunder er noen flotte dyr." Hunden er mennesket bestevenn! " blir det jo sakt og selv har jeg hatt hund som sto meg nær men gikk bort!

Et veldig fint innleg du skrev, og jeg tror deg, tror selv at hunder og evt andre dyr som er nær oss mennesker skjenner på når vi mennesker har det vondt eller godt.:) osv.

Fin hund du hadde også, og stå på videre :))
Silje: Silje: Tusen takk for det.:) Oh, så utrolig koselig hund det høres ut som du har.:]
BeStrongAndBelieve: Tusen takk for gode ord!
Det er så sant at hunden er menneskets beste venn.:)

liss

07.10.2013 kl.23:54

dyr merker når noe er galt eller man selv er lei seg. så ja jeg trur på deg. jeg trur også på de angående dyrekommunikatør, fordi jeg selv har opplevd noe lignende en gang i tiden.

hund er menneskets beste venn. :)

Chanett

07.10.2013 kl.23:58

tenkte det ja, har en eurasierhann selv :)
Chanett: Så morsomt. Det er en fin rase.:)
liss: Tusen takk for gode ord! Og så spennende at du selv har opplevd noe lignende.:)

Foto

08.10.2013 kl.00:51

Se bloggen min

Kito Og Heidi

08.10.2013 kl.08:21

Eg skjønner godt hva du mener.

Satt en kveld og gråt over en film eg såg. Ja eg er veldig emosjonell, men hunden kom opp til meg og begynte å pipe og ule.Han slikket meg til den store gull medalje Eg sa bare til han at eg har det bra. Og han sluttet.

Så ja; eg veit hva du snakker om. Det er derfor eg alltid har en hund i livet mitt. Nemlig av den grunn når eg ikkje stoler på venner så vet eg at han vil vere der.

Blogger faktisk om meg og hunden min.

Stå på! Nydelig blogg :)
Foto: Gjorde det. Fin blogg!
Kito Og Heidi: Så utrolig koselig! Tar meg en tur innom bloggen din.:)

Skriv en ny kommentar


Design av
Albiss.blogg.no
hits