MODERATOR - FØLELSER, HVORFOR, HVA, HVORDAN

 
- Ett innlegg om en omdiskutert internettjobb fra innsiden

----------------------------------------

Etter at jeg ble moderator den 17. februar i år, har jeg fått veldig mange spørsmål - alt i fra hva det er til hvordan det føles. Først og fremst må jeg si det er blandede følelser, men hovedfølelsen som skinner igjennom alt annet, er at det er utrolig fantastisk. Jeg bruker å si at det er som å være i en barne- og ungdomsarbeiderjobb. I alle fall på det nettsamfunnet jeg er på. Man kan få jobbe med barn og unge på en helt annen måte. Man har rettigheter, plikter og et enormt ansvar. Taushetsplikt har man også, noe som er alfa og omega. Og om det er nødvendig - kontakter vi Kripos. Men hovedoppgaven er å sjekke siden for regelbrudd - blant annet personangrep, ordslenging, utdeling av personlig informasjon i offentlig fora, osv. Men også det å være en rollemodell er i hovedfokus. Man må tenke mer over hva man gjør og sier, enn om man ikke hadde hatt denne jobben. Og om man sier noe som kan virke feil, blir dette slått hardt ned på av brukerne. 
 
Synes bildene utgjorde en litt morsom kollasj.

Vi har selvsagt våre retningslinjer å forholde oss til og oppføre oss etter. Det kan hende man er uenig i disse, men man må fortsatt holde seg etter disse. Noe som også finnes i enhver jobb. Og det sier seg selv hvorfor man må holde seg etter retningslinjene. Om ikke kan det fort oppstå misforståelser, skuffelser, irritasjonsmomenter og unødvendige konflikter. Om man er uenig i disse, er det fullt mulig å spørre om man kan ta det opp, men som oftest så går det greit. Kollegiumet består av mange dyktige jenter, jeg kunne virkelig ikke hatt bedre moderatorkolleger enn disse jentene! Vi går ikke nødvendigvis alltid overens, men heldigvis klarer vi å forholde oss til respekten ovenfor hverandre, så det ikke oppstår ubehageligheter. Personlig føler jeg at vi virkelig jobber godt i team. Mange av disse har jeg kjent i flere år, men det da som venner. Å være kolleger er virkelig noe helt annet. Jeg er litt glad for at jeg har fått erfart dette før jeg går ut i jobb selv. Jeg er utrolig takknemlig for disse erfaringene. 

Jeg husker hvordan det var helt i begynnelsen. Gratulasjonene strømmet på, og midt i dette skulle man forsøke å se innsiden av denne jobben. Det var så mye å sette seg inn i. Heldigvis er det lettere nå. Jeg er på min måte, veldig glad for at jeg driver på med  dette nettsamfunnet og har jobbet beintøft i flere år for å oppnå denne jobben. Siden vi var i Kina da jeg ble, var det litt irriterende i grunn. Vi var jo hele sju timer foran vår egen tidssone, og i tillegg var jeg hos en kinesisk vertsfamilie. Jeg boblet over av glede og ville egentlig bare gjøre meg kjent med ansvaret - men jeg klarte heldigvis å beholde føttene på jorda og kose meg hos vertsfamilien. Selv om jeg skalv som et løv i sterk motvind! Hva er din opplevelse av møte med moderatorer? 

#moderator #følelser #ansvar #jobbIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Design av
Albiss.blogg.no
hits