Frem fra mørket kommer håpet

Her i Alicante skinner solen og går snart stille ned i horisonten. Det har vært en fantastisk dag og den gir gjenlyd av esler, duft av deilige appelsintrær i full blomst og spanske gloser. Jeg har allerede fått pusset opp ferdighetene mine betraktelig, og børstet støv av dem. Var virkelig stolt da jeg klarte å bestille mat og drikke i dag, etter år uten et eneste ord spansk. Og som jeg har savnet det! Jeg koser meg så mye. Attpåtil bor vi så fint. Ikke bare er det en helt super utsikt, men omgivelsene rundt og i huset vi bor i hos Per - jeg har dødd og kommet til himmelen!


I morgen blir det byen! Da blir det innkjøp av både det ene og det andre, som neglelakkfjerner, løpesokker (trenger virkelig det! Skal nesten ikke si hva joggeskoene og sokkene mine gjør med føttene mine... blemmer etter den ene til den andre.. men slik blir det når man gjør alt for å få en annen livsstil. Jeg skal bli tynn), nye solbriller (huff, klarte av alle ting å glemme solbrillene mine på flyet), så blir det sikkert en del annet. 

 

Adios mis amigos!


Ingen kommentarer

Snaaart Alicante!

Så var det snart å reise igjen! Sitter i en trapp og fryser rumpa av meg, awwwhyeah. En time igjen og familien min er her også. Blir fint å se dem igjen. Har savnet dem.

I går var jeg hos broren min i Bergen. Game of Thrones-maraton er ikke feil!

Men nå skal jeg nyte kaffe'n min og se GOT, see ya later alligator!


Ingen kommentarer

Sa du Afrika, sa du?

Noen av dagene i bilder.?


Ingen kommentarer

Enda flere bilder!


Ingen kommentarer

Masse bilder


Ingen kommentarer

Innholdsrikt

I dag har jeg pugget og drukket 2liter vann. Do besøk hver halvtime, heysa!


Én kommentar

SÅ DYRT FOR BLIKKHUS I AFRIKAS SLUM?!

I dag så vi en dokumentar om korrupsjon i Afrika. Der de fattige ble melket for sine midler, og de rike ble bare rikere. Litt som det kan bli nå når Høyre er til makten? 

Dokumentaren var på sin måte utrolig vrien å forstå, for det var så langt i fra hvordan vi har det her i Norge. Og å tenke at jeg kommer til å selv se dette når jeg er i Afrika, er bare merkelig å tenke på. Folk gjør absolutt alt de kan for å prøve å lure penger ut av andre. Til og med lærere utnytter barna sine for hver en prøve som skal skrives ut, rettes, med mer. Bestikkelsene kan være så mye, som for eksempel en dorull, og 2000-3000 noe som er utrolig mye for de som bor i de fattige områdene av Afrika. Men tror du lærerne bryr seg, og gjør en god jobb? Så langt i fra. De bare setter seg ned for å rette prøvene og gir gode resultater, selv om barna ikke har fortjent dem. Kommer det til å bygge Afrikas samfunn oppover? Tvilsomt.

I dokumentaren vi så  prøvde også journalisten å bygge sitt eget blikkhus i slummen. Noe man kanskje trodde ville bli enkelt å gjennomføre og ikke minst billig? Tro om igjen. Journalisten ble utsatt for både folk som bodde i nærområdet som truet med at myndighetene ville komme og rive ned huset om hun ikke fikk 1000. Og flere personer kom og forlangte. Til slutt endte det opp med en hel årslønn for en gjennomsnittlig Afrikaner - en månedslønn for Amerikaneren. Når journalisten var ferdig med å bygge huset, var det eneste som var igjen, dette tomme huset, uten noen penger for mat eller noen møbler i det hele tatt. Bare et tomt, usselt skur.

Korrupsjon er et stort problem i Afrika, som jeg kunne ha skrevet milelangt om. Bare den dokumentaren vi så, kunne ha fylt så mye. Men jeg vil heller anbefale deg å se denne dokumentaren, om du er interessert i dette. Dette er ikke den samme dokumentaren som vi så, men det er den samme journalisten.  


Hva tenker du om korrupsjon? Hvordan kommer det til å gå med Afrika?


Ingen kommentarer
Stikkord:

hits