NOE AV DET KVALMESTE JEG HAR SMAKT

Heisann! Har nettopp tatt en koleramedisin. Denne så da så nydelig ut som dette..

Veldig mye brusing, mmmm... godt ja! Hvorfor det bruste så mye? Hadde smakstilsetning i (som forøvrig bare gjorde drikken syntetisk). Skikkelig bringebærsmak. Nomnom.

Men både jeg og Ingrid er tøffe og klarte det (resten av klassen også forøvrig) Applaus!

Men å gå to hele timer uten drikke, mat eller snus... KATASTROFE!


Ingen kommentarer

HERLIG SISTE UKE

Tekst kommer i morgen. Nå må jeg sove. Natta!

2 kommentarer

NOEN UPUBLISERTE BILDER: DAGER SOM HAR VÆRT

Som noen kanskje har fått med seg, så har vi hatt Solidaritetsdag ved siden av Matfestivalen. Dette var en utrolig koselig dag. Vi tjente inn da penger og klær for å ta med oss på linjeturer. Latin Amerika og Afrika. Og for en dynge med klær vi fikk inn! Skulle nesten ha tatt bilde av det, men så klart har jeg ikke tenkt på det før nå.... jaja. Inntjente penger ble under 30.000.


Masse god, og annerledes mat! På min tallerken lå det blant annet mat fra Afghanistan.


Noe av det vi fikk med oss. Og litt utstyr da.


Fine bussen som jeg først kom for sen til... dette er jo typisk meg, er det ikke? Jo.


Dette bildet er forresten ikke så veldig gammelt. Vi hadde volleyballturnering med temaet "Arvid og de Sheepe". En liten intern spøk. Det beste av alt... vi på vårt hus vant faktisk hele turneringa! Stolt, haha.Ett lite bilde fra en helt ordinær "Ta opp fag"-time. Noen som tror jeg vil bestå til våren?
Ingen kommentarer

DAFF, SLITEN OG SYK, MEN IKKE SÅ ILLE LIKEVEL

Har følt meg egentlig helt totalt elendig i flere dager nå. Men jeg ville ikke få fravær, derfor gikk jeg på skolen selv om jeg kaldsvettet så og si hele tiden og ville egentlig bare legge meg ned og sove. Men i dag tror jeg kroppen har sagt i fra. Attpåtil ringte ikke vekkerklokken min i dag (blir så fort tom for størm, selv om jeg lader den hele natten igjennom). Men det endte da med at jeg ikke våknet før alt hadde begynt, jeg fikk derfor fravær. Men jeg prøver igjen i morgen. Tror det beste er, selv om jeg egentlig ikke vil, er å slappe av. I dag i alle fall. Min største redsel er at jeg får så mye fravær at jeg må inn til møte med rektor og elevråd, men det skal jo egentlig en del til. Og bare en dag så langt, kan vel ikke ha så mye å si? 

De på huset sjekket også hvordan det gikk med meg, og hvorfor jeg ikke hadde møtt opp på Ukestart og frokosten. Herlig gjeng. Husmor kom da med frokost på senga, slik at jeg fikk i meg litt mat. Det er slike småting man blir veldig takknemlig for. Men kommer nok selv til å gå ned til middagen, bare for å spise og ringe SAS for å endre om på noen flybiletter. Jeg håper bare det går! Om ikke, så blir det vel bare slik jeg først bestilte. Aldri bestilt flybiletter selv, så det blir interessant å sjekke ut. Tror nesten jeg går ned nå snart, bare jeg får ordnet meg litt først.

Noen sanger jeg har hørt på:
 
Rascal Flatts - Changed


Rascal Flatts - Come Wake Me Up 


Avicii vs. Nicky Romero - I could be the one 


Ingen kommentarer

BØMLO RØDE KORS

Hei! Veldig lenge siden jeg har skrevet her på bloggen nå. Long time, no see. Har skjedd litt her i det siste, selv om det bare har vært en vanlig uke. Men det er jo godt det og.

Nå i helga har vi besøk av noen tidligere elever som gikk her i 2010-2011. Koselige jenter! Og vi har hatt Røde Kors-gjengen fra Bømlo på besøk.

Mye jukseblod og gørr, men samtidig livsviktig informasjon. Gjennomgått livredning, med mer. Alltid greit å friske opp kunnskapen!

Og vi tar alt med et smil!


4 kommentarer

GOD MORGEN!

Da er det igjen en ny uke. Og hva er vel bedre med det enn en begynnende forkjølelse? Herlig med en stemme som holder på å gå under bare den blir brukt litt, haha. Jaja, kanskje det da kommer ett DIY-prosjekt i dag? Hvem vet?

Og bare fordi jeg savner de hjemme. Hundebilde! Wiii.


2 kommentarer

WELCOME TO MY NEW CRIB

Her på Bømlo folkehøgskole har jeg nå flyttet inn på enkeltrom. Hvorfor? Hun jeg bodde med gikk så godt overens med en annen jente, så jeg ville ikke sette en stopper for dem. Det hadde bare vært helt feil. Også trives jeg også på enkeltrom, og siden det på en måte var jeg som måtte flytte ut, så kunne jeg også betale samme pris som jeg betaler for dobbeltrom, så det er jo kjekt. Kunne flytte over til et annet hus, men siden jeg trives så godt på huset jeg er på, ville jeg ikke. Så enkeltrom blir nok kjekt, alenetid når jeg vil og jeg slipper å engste meg for at romkameraten skal våkne på grunn av min skjæring av tenner og snakking i søvne.Litt fullt, kanskje? Neida!

Et stort klesskap bare til meg, aiaiai!


Og siden jeg ikke helt klarer noen gang å rydde eller å flytte uten å gjøre noen unødvendige ting, prøvde jeg da solbrillene mine (skikkelig badass) og spiste opp kjærligheten jeg fikk på Vinmonopolet fordi jeg viste leg uoppfordret, woho!Ingen kommentarer

FREDAG DEN 13. DAMDAMDAM...

Har vært litt sen på blogging i det siste, beklager for det. Unnskyldningen er at det er utrolig mye som foregår... vanskelig å få til å blogge da. Men jo, i går var det da den trettende. Fredag den trettende. Og dette var da min ulykke.Et stort krater!

(Og for de som ikke forsto det, dette var egentlig bare en kødd i fra min side. Reagerer egentlig ikke så mye på kviser, og det er jo egentlig ikke all verdens heller).


 


Ingen kommentarer

HVA VI HAR DREVET PÅ MED DENNE UKA

Vi har denne uka stortsett holdt på med ansiktsmaling. Og fordi det har vært dårlig tid, så ble det derfor bare mobilbilder. Dårlig tid blir det nok i morgen også, da det vi har øvet på, skjer. Vi skal ha Solidaritetsdag både på Heiane og Bremnes. Tenker det kommer til å komme mange barn bort til oss som ønsker ansiktsmaling. Selvsagt er det ikke alle på folkehøgskolen som har ansiktsmaling, vi er mer spredt. Men den gruppa jeg kom på, valgte ansiktsmaling. Men nå får jeg nesten gå ned igjen for å male et ansikt til hakkebakkeskogen (eventyrgruppa skal øve, og en liten del av oss i gruppa fikk ansvaret).

Ingen kommentarer

ETT STEG NÆRMERE AFRIKA


Dette gjorde virkelig vondt. Med vaksine til både Gullfeber, Hepatitt A og B og mot Hjernehinnebetennelse. Så nå er begge armene mine helt lammet. Men det er definitivt verdt det, for nå er jeg et steg nærmere mot linjeturen til Afrika!

#Afrika #Vaksinasjon


5 kommentarer
Stikkord:

FHS-TIMEPLANEN

Om du lurer på hva som står, så trykk ctrl og + samtidig. Da vil skjermen bli større. For å få den tilbake til normal størrelse trykk ctrl og -

 


Ingen kommentarer

KVELDSKOS PÅ FHS-HYTTA

I dag har det vært en ordentlig fin dag, men mye regn da. Men er jo utenfor Bergen da, og det er høst, så det sier kanskje sitt.. Har hatt valgfag hele dagen, så da har Spansk Viderekomne og Ta Opp Fag vært i sentrum. Kan komme med timeplanen senere, så får du, om det skulle være ønskelig, en liten oversikt over hva som skjer her på folkehøgskolen. Sier det bare først som sist: anbefaler virkelig alle som har mulighet til det, et år på folkehøgskole!Nå på kvelden har flinke Sigurd laget kaker til hele gjengen, og det var rett og slett knallgodt, og virkelig trivelig! Føler det virkelig slik at vi på dette huset/hytta er som en stor familie allerede. Og en liten film ble også spilt. Vi har vært så ivrige etter Løvenes Konge i noen dager nå. Det er en fin og koselig film da, men også så trist på enkelte områder.

Ingen kommentarer

Å VÆRE SJENERT OG Å KOMME OVER DET

"I don't like when there's too much conversation because I'm shy and it makes me uncomfortable.
- Rita Rudner

Mange kjenner nok igjen den følelsen der man sitter i et rom med fullt av mennesker rundt seg, og alle sammen sitter og snakker så godt sammen. Og man føler at dette er noe man selv savner, men man tør det bare ikke. Kunne man ikke bare ha reist seg for å gå å snakke med folket? Tenk hvor hyggelig det hadde vært? Men nei, man kjenner kaldsvetten komme bare med tanken og er som limt fast på stedet. Om man bare kunne slippe løs ordene som så gjerne vil ut, frem, så hadde det blitt så mye bedre. Og om man da er ensom, en sjanse til å få seg ut av ensomheten. Jeg har selv vært limt fast i slike situasjoner, men jeg fikk meg ut av det. Jeg var til og med sjenert ovenfor noen søskenbarn, og andre i familien. Det er mulig å få seg ut av grepet sjenerte kan føle. Vær der.
Har du blitt invitert med på noe? Bli med! Uansett hvor mye du ikke vil, kan du få noe godt ut av det. For all del ikke finn på unnskyldninger. Men om du er syk, har mye lekser. osv, så kan du jo selvsagt foreslå at dere kan møtes en annen gang. Men utnytt sjansene du får. Noe du kan tenke om det blir for vanskelig, er at man angrer mer på ting man ikke gjør, enn ting man faktisk gjør. Muligens vil du forstå at det ikke er så mye å frykte.

Ros deg selv.
Har du klart å ta ordet, sett folk inn i øynene, smilt, osv.? Ros deg selv. Det er viktig å rose seg selv. Dette kan gjøres ved flere måter, enten ved små belønninger som en sjokolade, brus, annet godt eller ved å ha en ekstra god dag for deg selv, og andre måter. 

Kroppsspråk er viktig.
Noe sjenerte ofte gjør, som de kanskje ikke legger merke til selv, er at kroppsspråket deres ofte er lukket. Det vil da si at andre kan oppfatte deg som fiendtlig. Det beste du da kan gjøre, er å smile, slappe av i skuldrene og ha øyekontakt.

Small-talk
Å bli en ekspert på small-talk trenger ikke nødvendigvis å være så altfor vanskelig. Om andre forsøker seg på small-talk med deg, kan du jo bare nikke, stille spørsmål, si noen hyggelige ord, små komplimenter, osv. Small-talk er jo, som det ligger i ordet, bare small-talk. 

Ikke vær så kritisk til deg selv.
Sjenerte personer (og eventuelt andre også forøvrig) konsentrer seg selv veldig mye om hva de selv sier, og det kan da bli en veldig tung samtale. I stedet kan det være anbefalt å flytte fokuset over på den andre. Lytt og still spørsmål. Om du flytter fokuset bort på andre, vil fokuset også bli mindre på deg selv.

Sett deg små mål.
Store mål er som oftest vanskelig å fullføre. Men å sette seg små mål kan fungere bedre. Dette kan være ved å melde deg inn i noe du ønsker å være med på, dette kan være alt fra dansekurs til hestekurs. Når du kommer dit, trenger du ikke å si så mye den første stunden, men omsider kan du prøve å stille noen spørsmål, si hei og det du måtte finne på. Når dere har felles interesser, kan det bli lettere å være sosial også. Jo mer du oppnår dine mål, jo lettere vil det bli å fortsette. 

Forskjellige metoder for å oppnå kontakt.
Om du synes det blir for vanskelig å ta kontakt face to face, kan du ta kontakt på andre måter. Internett og mobil er da en fin ting. De fleste vil sette pris på at andre skriver til en. 

Så avslutter jeg innlegget her med en fin sang som kan passe til dette temaet, og noen quotes.

"Many people would be surprised that, in fact, I'm quite shy."
- Desmond Tutu 

"I'm very shy really. I spend a lot of time in my room alone reading or writing or watching television.
- Johnny Cash 

"I have reason to be shy. I've been hurt plenty.
- Ethel Waters

"I'm shy, paranoid, whatever word you want to use. I hate fame. I've done everything I can to avoid it.
- Johnny Depp


"I know this sounds strange, but as a kid, I was really shy. Painfully shy. The turning point was freshman year, when I was the biggest geek alive. No one, I mean no one, even talked to me.
- Jim Carrey  

#sjenert #tips #quotes #musikk 


20 kommentarer

ANSIKTSMALING OG GÅTUR

Ja, jeg vet jeg ser ut som en stor, søt og lodden kosebamse.:)


2 kommentarer

HVA HAR SKJEDD I DET SISTE? DEL 4
Vi kom til noen butikker med skikkelig gammeldags preg. Tror du kommer til å like dette, mamma? Du leser jo bloggen så. Værsegod! Tihi.
Så en liten båttur.
Verdens største hummerpark. Som jeg fikk med meg.
Mye fin natur.


Ufo-ring ooooh.


Morsom kabelferge. Følte oss som noen virkelig turister, som tok denne ferga frem og tilbake, frem og tilbake, frem og tilbake, osv.
Jeg og en liten gjeng gikk også en tur til et utkikkspunkt. 

Og brannstasjonen deres? Tada! Faktisk mindre enn den vi har i hjembygda, og det sier sitt.


4 kommentarer

HVA HAR SKJEDD I DET SISTE? DEL 3

På Bømlo-rundt-turen vi var på, besøkte vi både kirker, kunnskap og historie. Slik som jeg forsto det, hadde også Olav Tryggvason opprettet ei lita kirke der vi var. Husker dessverre ikke hva stedet het, men google er jo tilgjengelig om du skulle være ekstra nysgjerrig. 


Her har det vært mange oppstillinger, konserter, osv.


Litt historie, før vi...


ble veiledet inn i en gruve med fullt av steiner og info om dem.


Så litt info om norrøn mytologi. Og da var jeg automatisk i himmelen. Synes det er så spennende med det som har med det å gjøre.
Her ser vi da Yggdrasil-treet.


Og den rake motsetningen. Kristendommen.


Og enda mer norrønt. Wii.

4 kommentarer

HVA HAR SKJEDD I DET SISTE? DEL 2

Vi har også gjennomført en brannøvelse, og som du kan se, ble det mange (hva heter det?) branndingser som ble brukt opp. Prøvde det selv også, og klarte det til slutt, woho!


Mye røyk.


Gåtur til butikken, tehe.


Og senere på kvelden ble det å stikke til en liten fest med noen jenter og en gutt. Vi drakk ingenting, men opplevde mye likevel! Ikke så langt i fra festplassen var det en del for barn, blant annet fisker, krabber, hoppeslott, barnedisco, osv. Passer jo godt for oss det! Står jo til og med "Barn leker" på et skilt i den bakken vi går opp fra folkehøgskolen og til våre hytter, uten at det er noen andre som er der enn oss. Lenge leve ungdommen! 


Måtte bare ta et lite bilde, synes det var genialt med skøyter på døra.


Festplassen. Var så utrolig genial musikk, og Bømlinger er morsomme på fest. Skikkelig liv her ja!
"Røgning giver usund hudfarge". Litt morsomt. Ingen kommentarer

HVA HAR SKJEDD I DET SISTE? DEL 1

Det er en liten stund siden sist jeg blogget, men å oppleve ting og å ta bilder har jeg gjort. Så tenkte jeg kunne ta å skrive flere blogginnlegg i stedet for bare ett med fullt av bilder. Blir forholdsvis bedre på den måten.


Dette er da i fra vi på vårt hus spiste kveldsmat i vårt hus, i stedet for i matsalen. Denne dagen ble det faktisk tre varme måltider. Og pizza til kvelds er jo ikke så ille!


Ingen kommentarer

5. DAGEN PÅ FOLKEHØGSKOLE -> HYTTE-"OPPUSSING"

Hei, hei! I dag er det da femte dagen her på Bømlo Folkehøgskole. Tenk at det snart har gått en uke allerede? Bare 35 dager, 20timer og 10 minutter igjen til høstferie, og da skal jeg hjem! Må si at det er utrolig koselig og fint her, og mange trivelige folk. Men kan vel ikke komme unna at jeg tross alt har litt hjemlengsel. Kommer vel til å ta fly når jeg skal hjem, så håper jeg på å bli hentet på Værnes flyplass den 4. oktober. 

Opplegget i dag har vært at vi skulle pynte på den hytta vi er plassert i, og gå på omvisning til hverandre etterpå.  

Her er da noen bilder over hvordan det ble hos oss.

#folkehøgskole #interiør #pynt #Hordaland #Bømlo


2 kommentarer

IIISKALDT VANN

Her kommer da noen få oppdateringer for dagen. Dette da i mens jeg ligger og slapper av i senga mi og resten går ned for å spise kveldsmat. Men jeg orker bare ikke noe mat nå. Da får jeg heller bare ta noe nudler jeg har med eller noe. Sosial kan jeg være lenger utpå kvelden. Haha, sorry.

Men ja, vi gikk blant annet enn tur i dag. Å gå dit, og å komme tilbake igjen tok omtrent en time. Mye fin natur var det også! 
Jeg fant også slektningene mine!


KAAAALDT 
Badet i 16,5 grader. Holdt på å fryse av meg både det ene og det andre.2 kommentarer

FRA SENGEKANTEN...

Blogger nå fra sengekanten. Er egentlig sykt trøtt. Lite søvn de to siste dagene her, omkring fem timer? Grunnen? Vi kom frem litt senere enn planlagt (kom frem i 3-tiden i natt) så sov i bilen. Lenge til jeg gjør det igjen, for å si det slik. Men det går an da. Og reisefeber på full guffe. Så nå kjenner jeg at det kommer til å bli godt med litt søvn. Men før det: blogging!

Startet da dagen med kjøringa i elleve-tiden hjemmefra.

Pappsen i full sving!

Vi har en vakker natur her i Norge. Vi kjørte en annen rute enn planlagt også. Siden det var ei som lurte på hvor vi kom til å kjøre om vi skulle ha kjørt over Sogn og Fjordane, så kommer det fakta om det i et annet innlegg. Husker rett og slett ikke nå, men skal finne det for deg!

Flashbacks. Jeg savner faktisk hjemplassen min litt. Men det kommer jo ferier, også har jeg eksamen, så håper på å få møtt noen da. PS: Om den ikke hadde strammet sså mye, hadde jeg latt den bli der. Neida, eller.. joda. Neida.

Enda et naturbilde.

Kart er tingen når man ikke er kjent med området! Takk til Silje og Kim som hjalp oss frem når GPS'n streika pga. null internettid igjen. Hadde det ikke vært for dem, hadde vi brukt enda lenger tid. Så et stort TAKK!

Vel fremme på folkehøgskolen.Rommet jeg deler med ei.Litt forskjellig på nattbordet, ehe.
NATTA!


2 kommentarer

NERVENE STÅR I HELSPENN

Ja, det gjør de jammen meg. Kjenner det på hele kroppen at det er like før noe skal skje, og jeg vet godt hva det er. I natt/tidlig morgen sånn i femtiden drar vi nedover til Bømlo, der jeg skal gå på skole et helt år. Jeg skal bo på skolen, siden det da er folkehøgskole jeg skal gå på. Det blir jo et helt annet fylke, ett helt annet miljø og helt nye folk. Jeg kjenner absolutt ingen der. Vi har jo holdt litt kontakt på Snapchat og på Facebook, noe som var et vanvittig godt initiativ fra en av de som skal gå der. Men det å møte dem i person, blir jo helt annerledes. Jeg gleder meg kjempe mye, men herlighet, jeg gruer meg også en hel del. Hadde jeg gruet meg mindre om det ikke var så altfor mange timene i mellom? Jeg har absolutt ingen anelse. 
 

Men jeg håper jo selvsagt på at det skal bli en utrolig minnerikt og positivt år. Jeg gleder meg i alle fall til en uke i Hovden, 4-5 uker i Afrika og en uke i Kina. Ansvaret som venter er jeg noenlunde usikker på, men jeg er fast bestemt på å gjøre mitt aller beste! 
 

Men nå i kveld skal jeg bare ta det helt med ro, gå over all pakkinga en gang til, gjøre ferdig enda et kapittel i Helsefremmende, feste med gode venner på årets siste plattfest og bare ta en god avskjed med dem. 

Dette blir et begivenhetsrikt år!// #folkehøgskole #bømlo #Hordaland 


16 kommentarer
Stikkord:

hits