Lunsjtallerken - oppskrift

Nok til 2 porsjoner
Du trenger:
1 gulerot
1 tomat
1/4 agurk
Kesam
Grov senepp
2 egg
Brød
Valgfritt pålegg
Evt. Krydder

Bon apetitt!


Ingen kommentarer

TE MED MELK

Da er det lunsj her på Bømlo, folks.

Ett lite tips: Earl Grey Tea med h-melk og varmt vann=nam!


Ingen kommentarer

PRØVER IGJEN Å VÆRE SUNN

I de månedene jeg har blogget, har jeg stadig kommet over såkalte sunne pannekaker. De populære havrepannekakene. Og de smaker rett og slett tørt og ekkelt. Sist gang jeg prøvde måtte jeg helle på fullt av pannekakesirup og et helt lass med sukker for å i det hele tatt klare å spise dem. Men det stopper jo selvsagt ikke meg... Jeg prøvde igjen jeg. Med å pynte maten. Den ser jo så mye bedre ut da. Så kanskje jeg kunne prøve å lure hjernen? Så jeg brukte da glass til å skjære dem i perfekte sirkler. Tømte på litt pannekakesirup, pyntet med gulost, brettet både agurken og salamien. Resultatet? 


Funker ikke å pynte maten. Den må faktisk smake godt.

Tror jeg sverger til andre måter å være sunn på. 


2 kommentarer
Stikkord:

OPPSKRIFT PÅ INNBAKTE PØLSER

I går kveld lagde jeg noe som vekket barndomsminner, og som attpåtil er superenkelt og knallgodt. Nemlig innbakte pølser. Og her får du oppskriften. 
#oppskrift #innbakt #pølser // OPPSKRIFT PÅ INNBAKTE PØLSER:

Ingredienser

500 g Regal hvetemel
75 g smør eller margarin
50 g gjær
Ca 2,5 dl melk
1 ss sukker
1 ts salt
1 egg (til pensling)
 

Tillagning

1. Varm opp melken til 37 grader(kroppstemperatur) og løs opp gjæren i melken. Tilsett melet og de øvrige ingrediensene, og elt deigen til den er glatt og smidig
2. Del deigen i tre like store deler og form dem til kuler. La dem hvile noen minutter
3. Kjevl hver deigkule ut til en sirkel og del dem i 8 trekanter. Smør ketchup på hver trekant og legg en halv pølse på den brede enden og rull deigen sammen til et horn.
4. La dem heve i ca 20 minutter. Pensl med sammenpisket egg og stek dem på 220 grader (varmluft 200 grader) i ca 10 minutter.



TIPS: Du kan også ha flere ingredienser, krydder, osv, i deigen for å få en ekstra smak. Prøv deg frem, er det rådet jeg kan gi. 


2 kommentarer

Man tager hva man haver... og hundephotoshoot

I dag har jeg hatt eksamen, og er så utrolig glad for at den er over! Så nå har jeg egentlig bare slappet av, selv om jeg egentlig skulle ha gjort resten av innleveringene. Men jeg har råd til en pause, derfor velger jeg å ha den nå i dag. Derfor blir det også et blogginnlegg. 


Jeg har faktisk laget mat også, til meg og broren min. Hjemme alene. Tok det jeg så vi hadde i skapene, så det ble en slags overraskelsesgryte... 
Ingredienser som er brukt:
En halv løk
En kjøttpølse
Fem poteter
Tagliatelle
Kjøttdeig
Spekemat
Olivenolje til steking
Krydder etter smak
Litt melk til smakstilsettning

Begynte enkelt og greit med å dele opp det som skulle deles opp.


Olivenolje er viktig for at det ikke skal sette seg fast!


Og på en seng av poteter...


Sett det inn i ovnen på varmluft 225 grader


Og mens man venter kan man likeså greit begynne å gjøre noe annet.. 


Ta de ut når de begynner å bli gyldenbrune. Helst ikke svart som du ser en begynnelse på enkelte steder


Og på en seng av poteter lå løk, spekemat og pølser


Så kom spaghettien og masse masse krydder. Spicy! Og litt sunn kan man være også, med vann! Yay!



OGSÅ KOMMER DET BESTE! OG DET VAR PÅ TIDE! 
Hundene mine fikk en photoshoot! Se så søte de er. Og så fotogene. 












5 kommentarer

hits